2012. szeptember 26., szerda

A Rubint Réka kísérlet

Ezt a bejegyzést azoknak ajánlom, akik még sosem "mertek" elmenni ilyen össznépi edzésekre.



Nyáron voltam először egy Rubint Réka alakformáló edzésen a Rozsnyay úti tornateremben (Budapest). Nagyon be voltam tojva, hogy tele lesz gyémántkemény fenekű lányokkal és mihelyt rám néznek rájönnek, hogy én bizony először vagyok ott és kiátkoznak. Tudom, hogy idióta vagyok... De na komolyan tartottam picit az egésztől. Ezek az alakformáló edzések mindig 18:30-kor kezdenek és másfél órásak, továbbá 1500.-/fő a részvételi díj. Tudom, hogy kicsit sok, az ingyen van ha otthon benyomjuk a dvd-t és ugrálunk. Azonban nekem még sem ugyanolyan. Ami először megfogott az a zene, teljesen rákoncentráltam és sokszor észre se vettem, hogy a combizmom már komoly sikolyokat küld felém, hogy hagyjam már abba. Nem vagyok oda az elektronikus zenéért, de erre tökéletes. Ami másodszor megfogott, az a tömeg együtt mozgása, lihegése, szenvedése. Fél óra után mindenki úgy nézett ki, mintha nyakon öntötték volna 5 liter vízzel.


 Az edzés különösen kegyetlen a combizmokkal, másnap leülni a wc-re komoly fájdalmakkal jár. Ami nem annyira szimpatikus, hogy sok fotót csinálnak rólunk míg átszellemült fejjel igyekszünk nem belerokkanni egy-két gyakorlatba. Viszont összességében nagyon megéri a pénzt ez a másfél óra, elképesztően átmozgat és megdolgoztat Réka.

Ti szoktatok járni csoportos tornákra, vagy inkább otthon, egyedül mozogtok?


4 megjegyzés:

  1. Én szeretek eljárni, mert itthon egyszerűen nem vesz rá a lélek. :( Meg ott a teremben nekem sokkal kényelmesebb is.

    VálaszTörlés
  2. Egyedül nem szeretek aerobic-ra járni. Kell egy pont ugyanolyan béna ismerős akit kiröhöghetek közben! :) (vicc volt)
    Nálunk annyira nem elterjedt az össznépi torna. Viszont minden terem tele van emberekkel, ezért is hagytam abba. Frusztrál, hogy figyelnem kell hova lépek és ki van a s*eggemben. Így marad az otthoni szenvedés! :)

    VálaszTörlés
  3. 1500? Múltkor valahogy mintha kevesebbet olvastam volna. Ha pesti lennék én egyszer bár tuti kipróbálnám milyen lehet az edzés, bár hosszútávon én inkább a futás és edzőterem kombinációjára szavazok :)

    VálaszTörlés