2012. május 2., szerda

Napozás, ahogy én csinálom

Imádok napozni, állandóan napoznék, ha lehetne. Nincs is jobb annál, ha bedugom az iPod-ot a fülembe és valami jó könyvet átnyálazva lebarnulhatok a teraszon/tengerparton/tóparton.


Mivel az utóbbi pár napban végre lehetett is napfürdőzni, ezért vettem pár kelléket hozzá, mert a tavalyi naptejemet elnyelte a hó, de mindenesetre fogalmam sincs hol van. Tehát a procedúra pontokba szedve:
  1. Előkészületek: Ha előre tudom, hogy napozni fogok a következő nap, akkor alaposan leradírozom a bőrömet, valami durva szemcsés bőrradírral. Ehhez a Viki  által készített olívaolajos cukros testradírt ajánlom a legjobban. Én is meg fogom csinálni, amint elhasználom a radírkáim.Másnap reggel bekenem magam egy érdekes Avonos béta-karotinos krémmel, amitől elvileg jobban barnulok. Szerintem többet érne ha elrágcsálnék pár répát. De úgy vettem észre, hogy bevált.
  2. A legkedvencebb naptej márkám a Hawaiian Tropic . Olyan finom nyaralás/tengerpart illatuk van. Én egyből erre asszociálok ha megérzem az illatát. Nem szoktam magas fényvédő faktorú naptejet magamra kenni, szerencsére nem vagyok leégős. (Hiába szőke a hajam és világos a szemem, ki érti ezt?) Általában a 15-ös, nyár közepén 25-30-as faktorú naptejet használok. 
  3. Miután (remélhetőleg) pár árnyalatnival sötétebben hazabiciklizem, vagy bemegyek a lakásba megvárom míg "kihűl" a bőröm, megszáradok. Ezután lezuhanyzom és bekenem magam egy nyugtató aloe verás géllel. Ezt a tápláló krémet nemrég használom, de nagyon tetszik. Fél perc alatt beszívódik és kellemes, friss illatot hagy maga után.


Szerencsére ezekkel a lépésekkel eddig teljesen megúsztam a leégést és a kellemetlen hámlást. Tehát hajrá, mindenki vonuljon ki a kis plédjével valami napos helyre. 


Plusz egy tipp: Ne napszemüvegben napozzatok, mert én minden nyáron úgy nézek ki mint egy pandamaci, akinek a szeme körül fehér karikák vannak, az arca meg "fekete".
Nektek van kedvenc naptejetek? És olyan, amit nagyon utáltok? Én pl a dm-es naptejeket nem szeretem

6 megjegyzés:

  1. Az Avon napozotermekei kivaloak,a napozas utani c vitaminos testàpolo mennyei.tavaly olvastam egy külfoldi osszeallitast,az Avont csak valami austral marka Meg egy spanyol elozte be.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húú az nem semmi, szerencsére sok avonos naptejem van :) Köszi az infót!

      Törlés
  2. Nekem mindig sikerül leégnem, ha véletlenül (magyarul nem napozni megyek ki :D)fél órát vagyok bekenés nélkül. Viszont ilyen napozás utáni cuccot nekem is kellene vennem. :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem nem lesz ilyen problémám, ha megint olyan nyarunk lesz, mint tavaly.... Napfényt alig látok itt, szánalmas ez az időjárás itt, komolyan :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :O Ilyen szar az időjárás Hollandiában? Nem is tudtam. Szegényke :S :(

      Törlés
  4. A holland időjárás tényleg elég buta,a szüleim voltak kint pár éve 3 hétre és mind a három hétben szakadt az eső (nyár kellős közepén) amíg én itthon csokira barnultam :D

    VálaszTörlés