2012. december 4., kedd

Méregtelenítés 1. nap

Bizonyára nem sok huszonéves kezd bele több napos léböjtbe, de én mégis egy vagyok közülük. Gondoltam mást is érdekelhet ez a téma, mivel érinti a "beauty témakört" is, hiszen egy pár napos (vagy akár több hetes) folyadékkúra sok változást hozhat a bőrünk állapotában. Leírom, hogy én hogyan kezdtem bele. Egy barátom apukája elmondta, hogy miket kell megvenni, mivel én nem bírnám ki több napig csak vízen. Így jöttek fel a különböző bio levek, én vettem pár Breuss-féle zöldségkészítményt (1000-1500 ft 500ml). Ha jobban szeretnétek utánaolvasni a Breuss-féle léböjtnek, akkor azt itt tehetitek meg. Ezekből én napi 2x2 decit iszok meg plusz 1 liter zsályateát ( blőő ) és még 4 deci veseműködést stimuláló teát. Ezeknek rettenetes ízük van, de komolyan, alig bírtam reggel meginni 2 decit... Továbbá ajánlott napi 1 liter lugos víz elfogyasztása. Ezt 6 napig fogom csinálni, és most leírom az első nap tapasztalatait.


DAY 1:
Délelőtt minél tovább húztam az első zöldséglé elfogyasztását, hogy minél tovább tartson az energia, amit ad. Hát nem tart valami sokáig annyi szent... :D Suliban émelyegtem rendesen, korgott a gyomrom. Iszogattam serényen a teát és a vizet, ezek némileg enyhítették a "szenvedésem". Azt vettem észre, hogy a gyomrom 20 perc korgás után feladja, ez nagy megnyugvás, az előadásokon így nem fogok végig köhécselni, hogy ne hallják az emberek, hogy éhezem :D Koncentrálni elég nehéz így az első nap, de remélem ez majd javulni fog. Pozitívum még a súlyvesztés (hellyeah), ami elég gyors lesz, de nem ámítom magam, még a rendszeres futással is vissza fog jönni miután újra szilárd táplálékhoz nyúlok.

Ezek voltak az első nap élményei, remélem azért érdekel valakit ez a téma. Egyébként ajánlott méregteleníteni nagyobb fogyókúrák előtt, évszakonként is.

Ti méregtelenítettetek már valaha?

13 megjegyzés:

  1. Hát ez nem semmi :) Lehet rám férne egy hasonló méregtelenítés, de nem tudom elképzelni, hogy bírnám ennyi ideig normális kaja nélkül. Mindenesetre kitartást hozzá, kíváncsian várom a többi napról a véleményed :)

    VálaszTörlés
  2. Én csináltam egyszer, nagyon pozitív tapasztalatom volt, csak első nap voltam éhes. Persze tudatosan kell felépíteni, pl. előtte gyümölcsnapot tartottam és utána is csak fokozatosan lehet visszatérni a szilárd táplálékhoz. Jobb lett a közérzetem, súlyvesztés nem nagyon volt, de nem is azért csináltam. Viszont megpróbáltam másodjára is és akkor nem ment,úgyhogy nem is erőltettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen tudom h fokozatosan kell, sajnos, pedig mar most nagyon hianyzik a normalis fott kaja :)

      Törlés
  3. Csak óvatosan ezekkel a böjtökkel, főleg a léböjttel!!!Az én apum is sokszor csinált ilyet, ezért nagyjából én is képben vagyok a témában. A fokozatosság a legfontosabb, nem szabad csak úgy egyik napról a másikra elhagyni a szilárd táplálékot, mert az többet árt mint használ. Rá kell szoktatni a szervezetet, de gondolom olvastál vagy kaptál tanácsot e téren, nem is akarlak kioktatni! Remélem nem veszed úgy?!:)
    Arra azért számíthatsz, hogy ha ugyanilyen gyorsan váltasz majd vissza a normál étkezéshez az bizony plusz kilókban fog megmutatkozni.
    Nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalataidra, úgy hogy biztosan visszanézek!
    Kitartást hozzá!
    Niki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem veszem.kioktatasnak termeszetesen :D Koszi a tanacsokat!

      Törlés
  4. Mostanában szeretnék elkezdeni egy diétát, és pont ezen törtem én is fejem, h előtte rám férne egy tisztítókúra, szóval visszanézek, kiváncsi vagyok! Kitartás! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajra! Aztan remelem majd te is leirod a tapasztalataidat

      Törlés
  5. Hú azért én is kínzom magam rendesen, de ez nekem durva lenne :D . Kíváncsi leszek, hogy bírod :) majd írj róla :). És kitartás! :)

    VálaszTörlés
  6. Szia! Én "tapasztalt" léböjtölő vagyok, és annyit mondhatok, hogy ezt nem szabad elsőnek így 6 napig csinálni, mert többet ártasz vele mint használsz. Először célszerű egy hétvégén csinálni mikor csak otthon vagy - a koncentráció romlás miatt - és egyébként orvos megvizsgált előtte? Nagyon veszélyes lehet ez, csak orvossal javasolt, ha valaki normálisan akarja csinálni. Amit én ajánlok az a Dr. Steinberger féle méregtelenítő italok, ezt ihatod egész nap, és nem rosszak. Figyelj magadra, mert ez nagyon veszélyes lehet, legyengülhet az immunrendszered. Csak ügyesen!:) Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Latott, pont olyan reg voltam.beteg es jo otletnek tartotta h kimossan magambol a sok gyogyszert. Igen 6 napot azt o.is.megkerdojelezte, plane hogy suliba jarok es zh-zok. Azt mondta o is h ezeket a kurakat altalaban fekve kell vegigcsinalni.

      Törlés
  7. Én régebben léböjt helyett heti, kétheti rendszerességgel gyümölcsnapokat tartottam, mert ahogy ismerem magam, egy léböjtöt nem tudnék végigcsinálni (dietetikus létemre :))! Ha pedig méregtelenítek, akkor általában barna rizst szoktam enni egy hétig és hasonló "finom" teákat mellé! :)

    VálaszTörlés